Afgelopen periode is het rustig geweest op de blog. Naast allerlei opdrachten voor corporaties zoals de Achter de Voordeur Aanpak, gespreksleider bij bewonersavonden en diverse APK’s met monteurs, zijn we gemiddeld drie dagen per week actief in het Amsterdamse bij Stichting !WOON als projectmedewerkers Ontwikkelbuurten en aardgasvrij. Leuk uitdagend werk waar we onze kwaliteiten en ervaringen volop kunnen inzetten!

Schermafbeelding 2019-07-23 om 12.41.44

Ontwikkelbuurten

De kwaliteit van de Amsterdamse buurten vraagt in delen van de stadsdelen Nieuw-West, Noord en Zuidoost een extra impuls. Er is al veel geïnvesteerd, maar nog niet voldoende. In verschillende buurten is de vernieuwing uitgesteld na de crisis op de woningmarkt in 2008. Die buurten kennen nog steeds een opgave in kwaliteit van de woningen en de leefomgeving, zodat ook de bewoners onderdeel zijn van de groei en ambitie in Amsterdam.

Kortgezegd worden de volgende doelstellingen nagestreefd:

  1. Verbetering van de kwaliteit van woningen, woonomgeving en gebouwde voorzieningen
  2. Verbetering van de leefbaarheid
  3. Verbetering van de sociaal economische positie van de buurt en haar bewoners
  4. Koppeling van stedelijke ontwikkelingsgebieden met strategische buurtontwikkeling
  5. Verbetering van duurzaamheid van de woningen

 

Doe mee!

Buurten kunnen niet worden ontwikkeld zonder de stem van bewoners. !WOON ondersteunt in de ontwikkelbuurten bewoners, ondernemers en kopers om wensen, zorgen en ideeën aan te dragen.  Klik op de kaart op de in rood aangegeven ontwikkelbuurten om de stand van zaken te zien. Daar vindt u ook de contactpersoon van !WOON die de huurders, woningeigenaren en ondernemers ondersteunt.

 

Volgende keer een post over onze werkzaamheden binnen Amsterdam aardgasvrij.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s