IMG_1369.JPG

De vakantieperiode komt er weer aan. Voor veel wijken betekent dit dat er een uitstroom van bewoners is naar andere oorden. Voor de achterblijvers is dat een periode van rust, maar ook van eenzaamheid. Buren maken afspraken met elkaar over het verzorgen van planten en post. Stemmen eventuele zaken verder op elkaar af en wensen elkaar een goede vakantie toe.

Ook de beroepskrachten zijn voor een groot deel weg. Dit geeft een aantal vrijwilligers weer de kans om wat zaken op te pakken. Vooral nu er drie prijzen zijn uitgeloofd voor een projectjes die voor 1 september moeten zijn afgerond. Het is dus nog even hard werken in deze vakantie. Maar zo gaat deze ook weer snel voorbij. Snel nog even afspraken maken met wat buren en dan kan je zelf ook nog even een paar weken weg.

Voor vertrek wel een aantal zaken nog even checken.
De verlichting rond het huis moet wel aangaan als er onverwacht bezoek is. Controleren van de bewegingsmelder en de reactie op buitenlicht. Plantengroei kan hierin een verstorende factor zijn. Ook het licht in huis gaat op de timer. Niet alles tegelijk, woongedeelte en slaapkamers anders instellen en ook niet elke dag het zelfde. Gordijnen op een automaat is helemaal luxe.

Goed dan, ladders weg, binnen of vastleggen met een slot. Ramen op de grendel (sleuteltje er uit) en een eventueel alarm controleren. Buren nog even instructie geven hoe en wat met de post en de planten, een auto regelen voor op de oprit (wel af en toe laten verplaatsen) en klaar zijn we.

Als laatste e-mail op de out-of-office, de vrienden van Faceboek en Twitter even melden dat ze niet langs hoeven te komen in de komende drie weken en telefoon op het antwoord apparaat. Bij deze laatste acties weet je dan dat alle voorbereiding in ieder geval voor niets is geweest.

O nee, dat laatste moet je dus voorzichtig mee zijn. Voor je het weet slaan we door en informeren wij mensen van onze vakantieplannen die daar misbruik van maken. Maar bij bepaalde vormen van abonnement kan het automatisch e-mail checken in het buitenland heel kostbaar zijn. Dus nog even langs de telefoonwinkel om te zien of je geen risico loopt op te hoge rekeningen is dan ook verstandig. Telefoon dan toch maar doorschakelen en af en toe een neutrale tweet vanaf het vakantieadres.

Na een goede vakantie kan je er weer tegenaan. De drie prijzen die uitgeloofd zijn voor de beste burgerinitiatieven gaan er natuurlijk gewoon uit. De gemeente kan trots zijn op zoveel burgerinitiatieven, de corporatie kan aan het werk om de schade te herstellen die door de vakantiejeugd is aangericht en het welzijnswerk kijkt terug op een succesvol huttendorp en naar de toekomst die hun te wachten staat als het burgerinitiatief echt goed aanslaat.

Met groet,

Baudouin Knaapen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s