Voorzitters hamer

Afgelopen week hebben wij weer een VvE bestuur ingewerkt in hun nieuwe rol. Het is een nieuwe rol waar de nieuwbakken bestuurders aan moeten wennen. Dus is het even schakelen aan de wat rommelige vergaderdiscipline en het uit elkaar houden van hoofd en bijzaken. Gelukkig zit er naast dit bestuur ook nog een beheerder en groot eigenaar.

De start van de bijeenkomst is als het einde ervan, even bijpraten over wat er allemaal in de flat gebeurt. Vandaag weer een ontruiming wegen ‘plantjes’, de WhatsApp van de bewoners staat even niet stil. “ik had er wel een stuk of 180 toen ik even op mijn telefoon keek” zegt de voorzitter. Oké, communicatie genoeg dus… Nu nog zorgen dat het de goede kant op gaat.

“We kijken eerst naar de rolverdeling en wat dat betekend” open ik de vergadering. “Daarna gaan we aan het werk en willen we in de loop van het najaar toewerken naar een werkplan voor 2018”. Dus gaan we aan het werk, verzamelen we alle informatie die we nodig hebben waaronder contracten, algemenen leveringsvoorwaarden en uitzondering per complex. “Ja, als voorzitter ben je ook het gezicht naar buiten toe, dus zijn er moeilijke vragen aan een leverancier, ga jij er achter aan…”

Het gaat over een storing in de warmwater-installatie. “We hebben de hele nacht tot 10 uur in de ochtend zonder gezeten” aldus een van de deelnemers. Tja, waar zit het ‘lek’?. Afpellen dus. Aan wie wordt er gemeld? Heeft het onderhoudsbedrijf spoed en nood diensten? Zit er nog een schakel tussen de melding etc.? Een paar honderd woningen zonder warm water heeft wel (enige) urgentie.

“Zo is het ook met de lift gegaan, drie weken zonder liftknop. Gelukkig is het nu gerepareerd” aldus een ander bestuurslid. Voorzitter: “Hoezo, is de noodknop al vervangen door de definitieve?” En zo struikelen we van de ‘plantjes’ via de liftknop naar de schoonmaak.

Tijd dus om er structuur in te brengen. Aan het einde van de avond is iedereen op de rit, hebben de deelnemers huiswerk en is er een vervolgafspraak gemaakt. De deelnemers kennen hun rol, het toepassen zal nog wel wat ervaring en tijd vragen. Die komt vanzelf. Hebben wij alle vertrouwen in.

Herkenbaar als (VvE)bestuurslid? Wij horen graag hoe het bij jullie gaat.

Hartelijke groet,

Baudouin

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s